Home > Online Marketing > Waarom afbeeldingen optimaliseren echt belangrijk is voor SEO

Waarom afbeeldingen optimaliseren echt belangrijk is voor SEO

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO

Om nieuwe klanten te bereiken is het erg belangrijk dat je online vindbaar bent. Veel mensen weten wel dat je je websiteteksten moet optimaliseren voor SEO, maar de afbeeldingen worden in de praktijk vaak vergeten. En dat is jammer, want als je je afbeeldingen zoekmachinevriendelijk maakt, verbeter je je online vindbaarheid! 

Waarom afbeeldingen optimaliseren voor SEO?

Het is belangrijk om de afbeeldingen op jouw website te optimaliseren, omdat dit de vindbaarheid van jouw website enorm kan verbeteren! Google scant niet alleen de copy, headings en teksten op je site, maar kijkt ook naar de afbeeldingen. Als je beter gevonden wordt in Google, vergroot je kans op organisch verkeer naar je website. Afbeeldingen kun je redelijk gemakkelijk optimaliseren. Hieronder staan een paar tips om jouw afbeeldingen te optimaliseren voor SEO.

Tip 1. Verklein je afbeeldingen op je site

Grote afbeeldingen kunnen je site vertragen. De lange laadtijd van de pagina is niet gebruiksvriendelijk en wordt door Google als minder goed beoordeeld. Optimaliseer daarom je afbeeldingen met een tool zoals TinyPNG of via fotoverkleinen.nl.

Tip 2. Geef een goede bestandsnaam op

Als jouw afbeelding nog DSC02533 heet, kan Google moeilijk opmaken wat er op de afbeelding staat. Het is daarom beter om een passende bestandsnaam te geven, het liefst die past bij het onderwerp van de afbeelding en de tekst die op de pagina staat.

Tip 3. Vul de Alt-tag in

Met de Alt-tag oftewel, alternatieve tekst, omschrijf je de inhoud van jouw afbeelding. De tekst is zichtbaar als de pagina om wat voor reden dan ook de afbeelding niet kan laden of als je met je muis over de afbeelding gaat. 

Tip 4. Geef in je blog de foto een onderschrift

Dit verhoogt niet perse je SEO-score, maar een onderschrift onder je afbeelding zorgt wel voor een beter usability. Online worden teksten vaak scannend gelezen, een onderschrift springt er uit en is makkelijker te scannen.

Tip 5. Maak gebruik van eigen unieke foto’s

Voor SEO Is het ook belangrijk dat de afbeeldingen verschillen van elkaar. Gebruik daarom jouw eigen unieke foto’s. Heb je zelf (nog) geen eigen afbeeldingen? Maak dan gebruik van rechtenvrije afbeeldingen via Pixabay of Unsplash

Ontdek mee over online vindbaarheid 

Online marketing uitbesteden?

Ik kan je helpen met het maken van een online marketing strategie. Ik zet diverse Facebook-campagnes op of maak mooie Instagram-advertenties om jouw merkbekendheid te vergroten. Stuur een berichtje en dan maken we vrijblijvend kennis.

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.