Klantcase: Sheltersuit

Over Sheltersuit

De Sheltersuit Foundation maakt water- en winddichte jassen die eenvoudig getransformeerd kunnen worden tot slaapzakken. Ze zijn voorzien van grote capuchon, geïntegreerde sjaal en grote zakken. Volledig vervaardigd vanuit restmaterialen. Gemaakt door voormalige vluchtelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Situatie

In het najaar van 2018 verbleven veel vluchtelingen in Sarajevo en Samos noodgedwongen in tenten, buiten de vluchtelingenkampen of in onverwarmde leegstaande gebouwen in de stad. De omstandigheden waaronder de mensen verbleven waren zwaar en inhumaan. Hulporganisaties luidden daarom de noodklok, in de wintermaanden hadden ze te weinig capaciteit om iedereen onderdak en bescherming te bieden.

Campagne #ikgeefjewarmte

In samenwerking met communicatiebureau Raakkracht is Sheltersuit de campagne #ikgeefjewarmte gestart. Met als doel zoveel mogelijk Sheltersuits te produceren én uit te delen in Sarajevo en Samos. Ik was verantwoordelijk voor de social media strategie en het inzetten van de social advertenties. Onderdeel van deze samenwerking was kennisdeling. Tijdens een training via Zoom heb ik uitleg gegeven over adverteren op Instagram en Facebook via de Facebook Business Manager.

Gedurende meerdere maanden hebben we samengewerkt en de campagnes geoptimaliseerd om zoveel mogelijk donaties en awareness te genereren. De creatie werd gemaakt door Raakkracht en de organische posts door Sheltersuit. Naast een remarketing-campagne heb ik organische posts gepromoot en via dark posts geadverteerd om nieuwe doelgroepen te bereiken.

Resultaat

De #ikgeefjewarmte campagne was succesvol! Samen zijn er maar liefst 1500 Sheltersuits (650 in Sarajevo en 850 in Samos) uitgedeeld aan de mensen in de vluchtelingenkampen. 

Klant: Sheltersuit

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.