PlusPlus

Over PlusPlus

Bij PlusPlus kun je via crowdfunding investeringen een verschil maken voor voedselondernemers in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Dankzij die leningen kan de ondernemer groeien en dat zorgt voor impact, zoals meer werkgelegenheid, duurzamere voedselproductie en een beter inkomen voor boerengezinnen. Plusplus is een initiatief van Solidaridad, Cordaid, Truvalu en crowdfundingplatform Lendahand.

Honderden individuele investeerders zetten hun kapitaal in voor ondernemers in de agrarische sector. Zodra de lening is terugbetaald, kan je het geld opnieuw investeren. Als een geschenk dat blijft geven.

Situatie

Eind 2021 kwam ik in contact met PlusPlus via mijn samenwerking met Solidaridad. Ik was meteen enthousiast dat ze contact wilden opnemen. Want ik was ook al investeerder bij PlusPlus! Ik vond het daarom extra leuk dat ze mij vroegen om hun te helpen met hun online marketing. De afgelopen tijd heeft PlusPlus veel geëxperimenteerd met diverse campagnes op Facebook, Instagram, LinkedIn en via Google Ads. De komende jaren willen ze flink doorgroeien en hadden daarom een marketeer nodig die hun zowel op strategisch als op praktisch niveau kon helpen. De match vonden ze bij mij!

Aanpak voor PlusPlus

Begin 2022 heb ik alle data en campagnes geanalyseerd van het jaar ervoor. Hieruit bleek dat de huidige opzet van de Google Ads campagnes toe waren aan een verbeterslag. Aan de ene kant heb ik veel irrelevante zoektermen uitgesloten en aan de andere kant heb ik juist specifiekere zoektermen getarget. Ik wilde de kwaliteitscores verbeteren, daarom heb ik aparte advertenties gemaakt en zijn we bezig met het ontwikkelen van specifieke landingspagina’s.

Ook binnen de social campagnes heb ik een en ander aangepast. Ten eerste heb ik een verschuiving gemaakt tussen bepaalde platforms omdat het ene platform veel betere resultaten had dan het andere. Daarnaast heb ik always-on campagnes en retargeting-campagnes opgezet, zodat we continu een nieuwe doelgroep bereiken én de huidige doelgroep blijven engagen.

Eerste resultaten campagnes

De aanpassingen van de Google Ads en Social campagnes resulteerden in een paar opvallende metrics. We zien dat de aanpassingen zorgden voor een kleine daling in het verkeer, maar dat het verkeer wel een stuk kwalitatiever is geworden. De tijd die personen op de website spenderen is gestegen en de bounceratio is gedaald. Mooie eerste resultaten. De focus ligt nu op het vergroten van het aantal investeerders.


Wil jij ook je geld betekenis geven? Je kan al vanaf €50,- investeerder worden.

PlusPlus logo

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Reviews

Yfke Metz - Uitgever / Creative Director LFK magazine

“Vanaf september 2020 werk ik met Lisa samen. Dit voelde direct goed. Wat ik opvallend vond, is dat ze goed voorbereid was op ons kennismakingsgesprek. Ze had zich verdiept in ons merk en wist wat er speelde. Dit had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Onze samenwerking is een mix tussen zakelijk en persoonlijk. Waarbij professionaliteit altijd bovenaan staat. Haar betrokkenheid is enorm en dat zorgt ervoor dat ze op maat onze online marketing in weet te zetten. Daarbij denkt ze graag mee op strategisch niveau. Lisa communiceert erg prettig en duidelijk. Zorgt ervoor dat er altijd overzicht is in wat we doen en anticipeert adequaat. De aandacht waarmee onze samenwerking is begonnen, is er nog steeds, dat maakt dat ik met vertrouwen onze online marketing aan Lisa overlaat!”

Heleen Blesgraaf - Communications & Campaigning Advisor Solidaridad

“Lisa schakelt snel, zorgt voor overzicht en geeft het aan als ze kansen ziet om de campagnes te optimaliseren. Ik heb een deel van mijn verantwoordelijkheden bij haar belegd en dat geeft mij ruimte. Ik weet nu dat de social advertising goed is geregeld zonder dat ik er zelf steeds aan hoef te denken.”

Egbert Hendriks - Founder Sampath Foundation

De samenwerking met Lisa is inhoudelijk goed en bovendien erg plezierig. Inhoudelijk gaat het over de social advertising campagne. Daarbij laat Lisa zich kennen door initiatief te nemen, en ook nog een goed samen te werken met de andere leden van het team. Plezierig is het omdat ze snel werkt, collega’s helpt en niet te beroerd is om een klusje te doen. Super!

Lariza Ventura - Owner CandleLab

“Lisa is a knowledgeable marketeer. She created an online marketing strategy for my candle brand and she successfully set up all of the tracking systems on google analytics. I appreciated that she explained clearly what she was doing so now I am able to understand what each measurement means. Her practical knowledge was vital to make the campaign successful with my budget. Throughout the process, she remained available for questions and clarifications. I would recommend Lisa for any of your online marketing projects as she has strong analytical skills, communicates clearly, and gives you insightful advice.”

Anna en Klaas - Eigenaren Landhuis in de Stad

“Sinds 2,5 jaar hebben wij een restaurant in Utrecht. Dat loopt vanaf het begin eigenlijk al goed, gelukkig. We wilden de tijd van de lockdown graag benutten om onze online zichtbaarheid vergroten, vooral ten aanzien van het diner en ons nieuwe initiatief de Parkwinkel. Lisa helpt ons daarbij met campagnes op social media. Onze volgersaantal is in de afgelopen tijd hard gegroeid, heel leuk om te zien! De samenwerking met Lisa ervaren we als fijn informeel, flexibel en professioneel. Blij mee!”

Michael Overzier - Chief Digital Officer

Lisa heeft een vrij unieke combinatie van zowel analytische sterke vaardigheden als een goed gevoel voor copy en design. Breed inzetbaar van mediastrategie tot een uitstekende campagnemanager voor zowel social als display en search. Sterke meewerkend voorman die zeer effectief is met een goed gevoel voor humor en een super loyale en fijne collega om mee samen te werken. 

Rachel Theuns - Helder Yoga

 "Nu ik met Lisa samenwerk weet ik dat ik niet meer na hoef te denken over mijn Google Adwords campagnes. Ze heeft ze allemaal onder controle en zorgt voor de beste resultaten. Lisa ontzorgt en is proactief!" 

Jaap Beemster - Nationale Opera & Ballet

"Lisa is een heel fijn persoon om mee te werken. Ze is inhoudelijk goed op de hoogte wat er speelt in haar vakgebied en denkt strategisch mee met probleem- en vraagstukken. Daarnaast is Lisa een aanpakker die veel gedaan krijgt. Ze gaat grondig te werk en is analytisch. De onderste steen moet boven. Dat is een geruststelling als opdrachtgever. Het komt altijd goed!"

Rianne Manten - Transformatief Coach

"Lisa heb ik ervaren als een zeer kundige professional. Invoelend, pragmatisch, strategisch en betrouwbaar. Ze heeft de lancering van mijn website heel goed gestructureerd, gebouwdt en het proces gemanaged met een hoog tempo. We konden snel en flexibel schakelen in denken, voelen en in uitvoer. Persoonlijk vind ik haar als mens heel warm, integer en liefdevol."

Robert Bridgeman - Stoppen met Vlees

"In de samenwerking met Lisa zie en ervaar ik haar als een warme, gedegen en gedreven persoonlijkheid. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Tevens is haar authenticiteit een grote krachtbron waarmee ze actief bijdraagt aan het verruimen van collectief bewustzijn. De vakmatige expertise van Lisa en in combinatie met haar ongoing onderzoekende en lerende mindset, maakt haar een krachtige vrouw met een waardevolle missie."