Eco Warehouse

Over Eco Warehouse

Eco Warehouse is de Europese distributeur voor de beste duurzame merken. In 2014 is Ellen Visser begonnen met een kleine B2C webshop met duurzame producten. In slechts een aantal jaar is Eco Warehouse uitgegroeid naar een B2B distributeur met diverse duurzame producten in heel Europa. Hun producten streven naar een zero-waste levensstijl, een plasticvrije wereld en het voorkomen van voedselverspilling. Eco Warehouse verkoopt producten aan bewuste winkeliers. Merken die ze verkopen zijn o.a. Bee’s Wrap, Food Huggers, Hugger Bag, Soap Lift en The Avocado Sock. Hun klanten zijn gevestigd in heel Europa, van mooie boutique winkeltjes, concept-stores, museumwinkels en zero-waste shops tot outdoorwinkels. De producten van Eco Warehouse kun je overal tegenkomen!

Situatie

Begin 2021 kwam ik in contact met Polle en Ellen van Eco Warehouse. Door de groei van de afgelopen periode, hadden ze behoefte aan een marketing-freelancer die strategisch advies kon geven en hun campagnes kon managen. Er stonden een aantal display en tekst-campagnes live in Google Ads, maar het was niet duidelijk wat het precies opleverde. Daarnaast werd de nieuwe website ontwikkeld en dit proces wilde ze zo soepel mogelijk laten verlopen. Mede door mijn affiniteit met Zero Waste, hadden we meteen een goede klik en zijn we snel van start gegaan.

Doelen Eco Warehouse

Het belangrijkste doel van onze samenwerking is om de naamsbekendheid en groei in Europa te stimuleren. De marketing-campagnes waren gericht op Nederland, België en Denemarken. Eco Warehouse wil ook uitbreiden naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Spanje. Naast een grotere naamsbekendheid in Europa willen ze ook meer klanten werven. Daarnaast is het belangrijk om inzicht te hebben in waar leads vandaan komen en hoe kwalitatief ze zijn. Tot slot willen ze starten met social advertising om bijvoorbeeld nieuwe merken in hun assortiment onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten.

Start samenwerking

Als eerst heb ik een online marketing strategie gemaakt, hierin ben ik ingegaan op de doelen, doelgroepen en diverse marketingmiddelen om deze doelgroepen te bereiken. Vervolgens heb ik in Google Analytics en Google Ads doelen en conversies aangemaakt om kwalitatief verkeer en leads te kunnen meten. Tot slot heb ik een Business Manager aangemaakt zodat we kunnen starten met social advertising.

Google Ads herstructureren

De Google Ads campagnes stonden al een tijdje live, maar er was nog geen zoekwoordenonderzoek gedaan. Een deel van de zoektermen waren erg breed waardoor er onnodig budget werd besteed. Om de campagnes zo optimaal mogelijk te herstructureren heb ik eerst een zoekwoordenonderzoek gedaan. Ik heb de zoekvolumes, geschatte Cost per Click en de concurrentie in kaart gebracht van zoektermen zoals de merknamen ‘Food Hugger’ en ‘Soap Lift’, maar ook bredere zoektermen zoals ‘duurzame producten inkopen’ of ‘zero waste groothandel’.

Vervolgens heb ik de campagnes en advertentiegroepen opnieuw ingedeeld. We zijn begonnen met de Engelstalige campagnes en breiden gaandeweg uit naar het Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Nu de nieuwe website live staat gaan we ook aan de slag met SEO, zodat we ook meer organische verkeer realiseren.

Social campagnes voor de Hugger Bag

Sinds mei 2021 is de Hugger Bag in het assortiment van Eco Warehouse. Deze handige siliconen opbergzak kun je zowel in de koelkast, oven als in de vriezer gebruiken om je voedsel te bewaren. Met behulp van social media advertenties creëren we naamsbekendheid voor dit nieuwe product. We benaderen verschillende doelgroepen zoals lookalikes van Eco Warehouse, mensen met interesse in zero waste of een duurzame leefstijl. We zetten hiervoor zowel videoadvertenties in als carrousel-advertenties. Mensen reageren enthousiast op de advertenties, het verkeer naar de website stijgt en het zoekvolume naar de merknaam stijgt ook langzaam.

De eerste resultaten

De eerste resultaten van de nieuwe campagnes zijn goed en de nieuwe website is goed ontvangen.

  • Circa 60% van het verkeer op de site komt binnen via advertising.
  • Zo’n 40% van alle doelen worden gerealiseerd door advertising.
  • Google Ads zorgt voor de meeste leads.
Klantcase Eco Warehouse - This is Gesty

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Reviews

Yfke Metz - Uitgever / Creative Director LFK magazine

“Vanaf september 2020 werk ik met Lisa samen. Dit voelde direct goed. Wat ik opvallend vond, is dat ze goed voorbereid was op ons kennismakingsgesprek. Ze had zich verdiept in ons merk en wist wat er speelde. Dit had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Onze samenwerking is een mix tussen zakelijk en persoonlijk. Waarbij professionaliteit altijd bovenaan staat. Haar betrokkenheid is enorm en dat zorgt ervoor dat ze op maat onze online marketing in weet te zetten. Daarbij denkt ze graag mee op strategisch niveau. Lisa communiceert erg prettig en duidelijk. Zorgt ervoor dat er altijd overzicht is in wat we doen en anticipeert adequaat. De aandacht waarmee onze samenwerking is begonnen, is er nog steeds, dat maakt dat ik met vertrouwen onze online marketing aan Lisa overlaat!”

Heleen Blesgraaf - Communications & Campaigning Advisor Solidaridad

“Lisa schakelt snel, zorgt voor overzicht en geeft het aan als ze kansen ziet om de campagnes te optimaliseren. Ik heb een deel van mijn verantwoordelijkheden bij haar belegd en dat geeft mij ruimte. Ik weet nu dat de social advertising goed is geregeld zonder dat ik er zelf steeds aan hoef te denken.”

Egbert Hendriks - Founder Sampath Foundation

De samenwerking met Lisa is inhoudelijk goed en bovendien erg plezierig. Inhoudelijk gaat het over de social advertising campagne. Daarbij laat Lisa zich kennen door initiatief te nemen, en ook nog een goed samen te werken met de andere leden van het team. Plezierig is het omdat ze snel werkt, collega’s helpt en niet te beroerd is om een klusje te doen. Super!

Lariza Ventura - Owner CandleLab

“Lisa is a knowledgeable marketeer. She created an online marketing strategy for my candle brand and she successfully set up all of the tracking systems on google analytics. I appreciated that she explained clearly what she was doing so now I am able to understand what each measurement means. Her practical knowledge was vital to make the campaign successful with my budget. Throughout the process, she remained available for questions and clarifications. I would recommend Lisa for any of your online marketing projects as she has strong analytical skills, communicates clearly, and gives you insightful advice.”

Anna en Klaas - Eigenaren Landhuis in de Stad

“Sinds 2,5 jaar hebben wij een restaurant in Utrecht. Dat loopt vanaf het begin eigenlijk al goed, gelukkig. We wilden de tijd van de lockdown graag benutten om onze online zichtbaarheid vergroten, vooral ten aanzien van het diner en ons nieuwe initiatief de Parkwinkel. Lisa helpt ons daarbij met campagnes op social media. Onze volgersaantal is in de afgelopen tijd hard gegroeid, heel leuk om te zien! De samenwerking met Lisa ervaren we als fijn informeel, flexibel en professioneel. Blij mee!”

Michael Overzier - Chief Digital Officer

Lisa heeft een vrij unieke combinatie van zowel analytische sterke vaardigheden als een goed gevoel voor copy en design. Breed inzetbaar van mediastrategie tot een uitstekende campagnemanager voor zowel social als display en search. Sterke meewerkend voorman die zeer effectief is met een goed gevoel voor humor en een super loyale en fijne collega om mee samen te werken. 

Rachel Theuns - Helder Yoga

 "Nu ik met Lisa samenwerk weet ik dat ik niet meer na hoef te denken over mijn Google Adwords campagnes. Ze heeft ze allemaal onder controle en zorgt voor de beste resultaten. Lisa ontzorgt en is proactief!" 

Jaap Beemster - Nationale Opera & Ballet

"Lisa is een heel fijn persoon om mee te werken. Ze is inhoudelijk goed op de hoogte wat er speelt in haar vakgebied en denkt strategisch mee met probleem- en vraagstukken. Daarnaast is Lisa een aanpakker die veel gedaan krijgt. Ze gaat grondig te werk en is analytisch. De onderste steen moet boven. Dat is een geruststelling als opdrachtgever. Het komt altijd goed!"

Rianne Manten - Transformatief Coach

"Lisa heb ik ervaren als een zeer kundige professional. Invoelend, pragmatisch, strategisch en betrouwbaar. Ze heeft de lancering van mijn website heel goed gestructureerd, gebouwdt en het proces gemanaged met een hoog tempo. We konden snel en flexibel schakelen in denken, voelen en in uitvoer. Persoonlijk vind ik haar als mens heel warm, integer en liefdevol."

Robert Bridgeman - Stoppen met Vlees

"In de samenwerking met Lisa zie en ervaar ik haar als een warme, gedegen en gedreven persoonlijkheid. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Tevens is haar authenticiteit een grote krachtbron waarmee ze actief bijdraagt aan het verruimen van collectief bewustzijn. De vakmatige expertise van Lisa en in combinatie met haar ongoing onderzoekende en lerende mindset, maakt haar een krachtige vrouw met een waardevolle missie."