Social media advertising

 Wil je social media advertising effectief inzetten? Facebook en Instagram zijn dé platformen om in contact te komen met jouw doelgroep. Door gebruik te maken van de uitgebreide targetingopties en data uit Facebook, kan ik een doeltreffende campagne opzetten. Met social media advertising verbinden we echte mensen met jouw merk en verhaal.

Adverteren op social media 

De afgelopen jaren heb ik voor diverse organisaties social media campagnes strategisch uitgedacht en uitgevoerd. Van het genereren van leads, het inzetten van retargeting-campagnes tot het creëren van naamsbekendheid.

Het algoritme van Facebook (en Instagram) verandert regelmatig. Facebook wil zo relevant mogelijke advertenties vertonen aan hun gebruikers. Tegenwoordig worden organische posts op je bedrijfspagina niet automatisch getoond aan je volgers. Wil je toch jouw doelgroep of een andere relevante doelgroep bereiken? Zet dan social media advertising in.  

Voordelen social media campagnes:

CPM versus CPC

Je betaalt in tegenstelling tot zoekmachinemarketing voor het aantal vertoningen (CPM), niet voor het aantal klikken (CPM). 

Uitgebreide targetingopties

Laat jouw post zien aan doelgroepen gebaseerd op demografie, interesses of hobby, interactie, locatie of maak lookalike-doelgroepen.

Ruime keus advertentieformaten

Er is ruime keuze aan advertentieformaten, van video’s, GIFs of statische advertenties tot instant articles of stories.

Social media advertising per platform

Instagram adverteren

Wil jij online een groter bereik? Instagram is een van de snelstgroeiende platforms van Nederland. 

Facebook adverteren

Met 7 miljoen dagelijkse Facebook-gebruikers in Nederland is de kans groot dat jouw doelgroep hier ook op zit.

LinkedIn adverteren

Heb jij een zakelijke doelgroep? Dan is LinkedIn adverteren een effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken.

Werkwijze

Ten eerste bespreken we uitvoerig de doelstelling van de nieuwe social media campagnes. Daarna bekijk ik graag de huidige campagnes in de Facebook Business Manager. Vervolgens maak ik een analyse van de campagne-opzet en advertenties. Hierna zal ik een advies geven over de in te zetten strategie.

Gedurende onze samenwerking geef ik regelmatig updates over het verloop van de Facebook en Instagram campagne. De social media advertising campagne zal ik tussentijds optimaliseren en bijsturen. Hierover hebben we regelmatig contact en geef ik advies.  Tot slot zet ik geen advertenties live zonder goedkeuring.

Ik kan je helpen met:

Ontwikkeling van een social media advertising-strategie

Opmaken van campagnes met verschillende doelen

Retargeting-campagnes

Samenstellen van advertenties

Het opbouwen van relevante doelgroepen

Jouw social media advertising uitbesteden?

Ik help graag met het verbeteren van de social campagnes van jouw duurzame merk, social enterprise of impact-onderneming. Plan een afspraak in en kijk wat ik voor jou kan betekenen.