Online marketingstrategie

Wil je jouw doelgroep effectief bereiken? Dan is het maken van een gedegen online marketingstrategie cruciaal. We koppelen jouw bedrijfsdoelstellingen aan marketingdoelstellingen. Met een online marketingstrategie breng ik de verschillende digitale kanalen in kaart en bepalen we hoe we zo effectief mogelijk jouw doelgroep kunnen bereiken.

Wat is een online marketingstrategie?

Met een online marketingstrategie maak je algemene langetermijn online marketingdoelstellingen voor jouw onderneming. Als je start met online marketing, sta je voor tal van keuzes. Welke social media zet ik in? Welke content moet er op mijn website staan? Ga ik voor Social Ads of juist voor Google Ads? En hoe zit het met e-mailmarketing? Door de ontelbare mogelijkheden op gebied van online marketing is het slim om hier vooraf keuzes in te maken. Een uitgewerkte marketingstrategie zorgt ervoor dat je de juiste beslissingen maakt. Hierdoor maak je een goede start en versterk je je online zichtbaarheid.

Voordelen online strategie:

Duidelijke doelen

Het zorgt voor duidelijke online marketing doelen en bijbehorende KPI’s.

De juiste online kanalen

Het geeft inzicht in je online marketingactiviteiten en kanalen-mix.

Duidelijke positionering

Potentiële klanten weten waarom ze voor jou moeten kiezen.

Effectief bereik

Het maakt inzichtelijk op welke kanalen je belangrijkste doelgroep zit.

Lisa Kippers - Freelance Online marketeer - Hand inzoom

Aanpak strategie

Het maken van een online marketingstrategie start bij het bepalen van wie je bent (positionering) en wat je wilt bereiken (doelen). Vervolgens bekijken we jouw doelgroep en de belangrijkste kanalen die ze gebruiken. Jouw concurrentie is ook belangrijk, wat onderscheidt jou van je concurrent? En wat maakt jouw product of dienst uniek? Aan de hand van deze input, maak ik een plan van aanpak. Tot slot kijken we naar het meten van groei en succes zodat we de resultaten kunnen evalueren.

Over Lisa

Samenwerken om de wereld duurzamer en mooier te maken, dat is wat ik het liefst doe. Duurzame initiatieven hebben daarom een streepje voor bij mij. Ik heb een gezonde overdosis idealen en zet mijn kennis op gebied van social media advertising en online marketing hiervoor graag in.

Want ik geloof dat een goede online marketing aanpak kan bijdragen aan een betere wereld. Jouw goede idee of verhaal wordt pas écht goed als mensen erover lezen, praten én actie ondernemen. Met effectieve targeting kunnen we de juiste doelgroep bereiken en echte impact maken. Samen zorgen we ervoor dat jouw goede of duurzame idee wordt gehoord en meer impact krijgt.

Klantcases online marketing strategie

Jouw online marketing uitbesteden?

Ik help graag met het verbeteren van de online marketing van jouw duurzame merk, social enterprise of impact-onderneming. Plan een afspraak in en kijk wat ik voor jou kan betekenen.