Instagram advertising

Wil jij online een groter bereik? Instagram is een van de snelstgroeiende platforms van Nederland. Dagelijks zijn er twee miljoen mensen actief op Instagram. Hoewel het begon met een jonge doelgroep, is de wat oudere doelgroep ook steeds actiever. Door de verschillende advertentiemogelijkheden kun je jouw doelgroep op een effectieve manier bereiken. Instagram adverteren kan bijdragen aan een groter bereik, meer naamsbekendheid en leads. Met Instagram advertising verbinden we echte mensen met jouw merk en verhaal.

Hoe werkt Instagram advertising?

Omdat Instagram onderdeel is van Facebook, kun je via de Facebook Business Manager campagnes opzetten om betaalde berichten te promoten onder specifieke doelgroepen. Op Instagram kun je op twee manieren adverteren, namelijk in de tijdlijn of via de Stories. Het Story-gebruik is enorm gestegen de afgelopen jaren. Dus alleen adverteren via de timeline is een gemiste kans.

Instagram is een visueel en snel platform, daarom is het slim om je advertenties hierop aan te passen. Door gebruik te maken van uitgebreide targetingopties en data uit Instagram, kan ik een doeltreffende campagne opzetten. Wil je aan de slag met Instagram adverteren?

Voordelen Instagram ads:

Hoge betrokkenheid

Instagram gebruikers zijn meer geneigd om interactie te hebben met een advertentie dan op andere social media kanalen. 

Populariteit groeit

Instagram is allang geen kanaal meer voor het bereiken van alleen jongeren. De populariteit van Instagram groeit onder alle leeftijdsgroepen.

Visuele aantrekkelijkheid

Binnen Instagram staat het visuele voorop.  Met aantrekkelijke foto’s spring je er eerder uit. 

Werkwijze

Ten eerste bespreken we uitvoerig de doelstelling van de Instagram campagnes. Daarna bekijk ik graag de huidige campagnes in de Facebook Business Manager. Vervolgens maak ik een analyse van de campagne-opzet en Instagram-advertenties. Hierna zal ik een advies geven over de in te zetten strategie.

Gedurende onze samenwerking geef ik regelmatig updates over het verloop van de Instagram campagnes. Ik monitor en optimaliseer de campagnes tussentijds. Hierover hebben we regelmatig contact en geef ik advies.  Tot slot zet ik geen advertenties live zonder goedkeuring van de klant.

Ik kan je helpen met:

Ontwikkeling van een Instagram advertising strategie

Opmaken van campagnes met verschillende doelen

Inzetten van retargeting campagnes

Opmaken van Instagram advertenties

Bereiken van relevante doelgroepen

Instagram advertising uitbesteden?

Ik help graag met het verbeteren van de Instagram-campagnes van jouw duurzame merk, social enterprise of impact-onderneming. Plan een afspraak in en kijk wat ik voor jou kan betekenen.