Home > Online Marketing > Duurzaamheid als drijfveer: mijn plannen voor 2023

Duurzaamheid als drijfveer: mijn plannen voor 2023

Ik ben erg enthousiast om mijn duurzame beleidsplan voor 2023 te presenteren. Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen en mijn steentje bij te dragen aan het behoud van onze planeet. In 2023 zal ik me inzetten voor verdere duurzame bedrijfsvoering.

Terugblik duurzame plannen 2022

Voordat ik me volledig ga focussen op mijn plannen voor 2023, wil ik graag terugblikken op mijn duurzame to-do’s voor 2022. Vorig jaar had ik een paar mooie duurzame doelen voor This is Gesty waar ik me op wilde focussen:

  1. Ik wilde op zoek gaan naar een duurzame online marketeer (advertising specialist), om eventueel werk aan door te kunnen geven als ik vol zit.
  2. Ik wilde mijn netwerk binnen de duurzame ondernemers verder uitbreiden, zodat ik meer duurzame ondernemers en freelancers aan elkaar kan koppelen.
  3. Ik wilde ons huis verder verduurzamen door zonnepanelen en een groen dak op ons huis te installeren. Hiervoor wilde ik dit jaar onderzoek doen (wat is mogelijk) en offertes opvragen.
  4. Ik wilde mijn website CO2-neutraler maken aan de hand van inzichten uit websitecarbon.com en digitalbeacon.co (een tip van mede-HPP’er Nico Bonnet).
  5. Ik was sinds afgelopen jaar actiever op LinkedIn en Instagram om mijn duurzame stem te laten horen. Dit wilde ik intensiveren. Via mijn blogs, posts en stories hoop ik steeds meer mensen bewust te maken van duurzaamheid.

Ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik grotendeels van mijn duurzame to-do’s voor 2022 heb afgerond. Het vinden van een duurzame online marketeer was een uitdaging, maar uiteindelijk heb ik een aantal marketeers gevonden die bij mijn missie passen. We hebben ook ons huis verder verduurzaamd met zonnepanelen en een groen dak. Daar ben ik heel erg trots op! En tot slot, hebben mijn inspanningen op LinkedIn en Instagram een groter publiek bereikt en hopelijk meer mensen bewust gemaakt van duurzaamheid. Helaas heb ik dit jaar niet kunnen voldoen aan mijn to-do om mijn website CO2-neutraler te maken. Ik heb hier onvoldoende tijd voor gemaakt. Dit is een taak die op mijn to-do lijst komt voor 2023.

Online marketing expertises - This is Gesty

De kracht van verbinding en bewustwording: mijn duurzame plannen voor 2023

Als ondernemer besef ik me al te meer dat duurzaamheid niet alleen belangrijk is voor het milieu, maar ook voor de maatschappij en de economie. Daarom wil ik mij in 2023 richten op bewustwording rondom duurzaamheidsproblematiek, verbinding maken tussen natuur en mensen en goed doen met geld. In deze blog deel ik mijn duurzame plannen voor het komende jaar en hoe ik hiermee een verschil wil maken.

  1. Bewustwording rondom duurzaamheidsproblematiek: Ik wil me blijven inzetten om mensen bewust te maken van de impact van ons handelen op het milieu en de samenleving. Dit kan door middel van blogs, social media posts en het geven van workshops. Ook wil ik graag samenwerken met andere duurzame ondernemers en organisaties om een grotere impact te maken.
  2. Verbinding maken tussen natuur en mensen door middel van Permacultuur. Permacultuur is een manier om de verbinding tussen mens en natuur te versterken door duurzame en veerkrachtige ecosystemen te creëren die werken met natuurlijke patronen en processen. In 2023 wil ik me richten op het integreren van permacultuurprincipes in mijn werk en persoonlijke leven, bijvoorbeeld door het aanleggen van een permacultuurtuin, vrijwilligerswerk doen bij lokale initiatieven zoals een stadstuin met voedselbos en het volgen van cursussen over permacultuur. Ik wil hiermee bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit. Op deze manier wil ik actief bijdragen aan het versterken van de verbinding tussen mens en natuur.
  3. Goed doen met geld: Ik wil mijn geld nog meer inzetten voor een betere wereld. Dit kan door middel van duurzaam beleggen, het steunen van duurzame projecten, diensten op producten en het ondersteunen van non-profit organisaties en social enterprises die zich inzetten voor een betere wereld.

Samen bouwen aan een duurzame wereld

Ik kijk uit naar het komende jaar en ben vastberaden om verder te bouwen aan een duurzame toekomst. Door me te richten op bewustwording, verbinding en goed doen met geld, hoop ik een positieve impact te maken op de wereld om me heen. Ik geloof dat we samen verandering kunnen maken en ik ben dan ook van plan om samen te werken met andere duurzame ondernemers en organisaties om een nog grotere impact te maken. Laten we samen werken aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal!

Voordat ik afscheid neem, wil ik nog even een shout-out geven aan ChatGPT, mijn handige assistent van OpenAI dat me enorm heeft geholpen bij het schrijven van deze blogpost. Dankzij ChatGPT heb ik mijn gedachten op papier kunnen zetten en mijn duurzame to-do’s voor 2023 kunnen delen.

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Goed je geld uitgeven

Goed je geld uitgeven

Wil jij de wereld net als ik een beetje duurzamer en beter achter later? Dat kan heel gemakkelijk met keuzes die je elke dag maakt: met je...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.