Home > Duurzaam Ondernemen > Dit is waarom ik This is Gesty begon

Dit is waarom ik This is Gesty begon

This is Gesty - Dit is waarom ik This is Gesty begon

Zo’n 1,5 jaar geleden waagde ik de sprong: ik begon voor mezelf als online marketeer onder de naam This is Gesty. En dat is de beste beslissing van mijn leven geweest! Omdat het fantastisch is om eigen baas te zijn en online marketing een mooi vak is, maar vooral omdat ik het kan combineren met mijn groene idealen. Hoe ben ik begonnen? Waar sta ik nu? En wat drijft me? Je leest het in deze blog.

Hoe het begon

In 2018 kreeg ik opnieuw een baan aangeboden bij het online marketing bureau waar ik als jong broekie van 22 was begonnen. Het bureau fuseerde met een ander bureau en wilde mij graag weer inhuren voor mijn online marketing – en met name display – kennis.  

Ik twijfelde, want ik had bewust de stap gemaakt van het bureauwereldje naar een internationale ngo. Ik wilde werken aan duurzaamheid en de wereld verbeteren. Tegelijkertijd wilde ik mezelf blijven ontwikkelen in online marketing. En eerlijk is eerlijk: bij een bureau leer je gewoon heel snel, heel veel.

Na even dubben greep ik de kans aan. Met als voorwaarde dat ik daarnaast mijn eigen bedrijf kon starten om duurzame ondernemers te helpen met online marketing. Zo kon ik 2 dingen die ik op dat moment belangrijk vond combineren: werken aan een mooiere wereld en mezelf ontwikkelen op het gebied van online marketing. 

Fulltime aan de slag

Sinds de start van This is Gesty in 2018 ben ik enorm gegroeid. En toen de klanten binnen bleven stromen, heb ik na een 1,5 jaar besloten om in het diepe te springen en fulltime te gaan freelancen. 

Sinds oktober 2019 zet ik mijn skills in voor duurzame bedrijven, organisaties en initiatieven die de wereld een beetje mooier willen maken. Mijn expertise binnen online marketing ligt bij adverteren. Voor diverse klanten manage ik Google Ads campagnes en verschillende social campagnes. 

Gids in de jungle

Wat ik het leukste aan mijn werk vind is dat ik klanten wegwijs kan maken in de jungle die online marketing heet: er zijn ontelbaar veel opties en het jargon vliegt je om de oren. Klanten zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ik vind het heel leuk om hun gids te zijn! 

Verder bedenk ik graag de strategie en de targeting. Op welk kanaal kunnen we de doelgroep bereiken, hoe kunnen we die targeten? Dat is altijd een interessante puzzel. Ook is online marketing heel meetbaar: je ziet precies wat je bereikt en kunt campagnes verder verbeteren als je meer informatie hebt.

Voor een betere wereld

Mensen vragen me vaak of commerciële online marketing en mijn groene idealen wel samengaan. Dat gaan ze zeker! Een duurzaam product verkopen betekent niet dat je alles vrijwillig doet, ook commercie is daarin belangrijk. 

Maar winst maken is zeker niet de enige manier waarop je als bedrijf bestaansrecht hebt. Tegenwoordig zijn er steeds meer social enterprises waarvoor betekenis geven, waarde creëren en oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen net zo belangrijk is als winst maken. Zo heb je een win-win situatie!

Wil je meer inspiratie op gebied van duurzaamheid en online marketing?

Bekijk dan één van mijn andere blogs:

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.