Home > Online Marketing > Adverteren op Facebook? 5 checks voordat je live gaat!

Adverteren op Facebook? 5 checks voordat je live gaat!

Adverteren op Facebook? 5x checks voordat je live gaat

Je hebt in de Business Manager van Facebook een campagne opgezet. Je hebt je doelstelling bepaald en verschillende advertenties opgemaakt met goede copy en aansprekende afbeeldingen. Yes, je bent klaar om je doelgroep te bereiken en jouw advertenties aan de man te brengen! Ready to go? Nou, nee niet helemaal. Check eerst deze 5 campagne-instellingen voordat je live gaat.

Adverteren op Facebook

Het is erg verleidelijk om je campagne zo snel mogelijk aan te zetten en de resultaten te zien. Voordat je dit doet, is het verstandig om deze 5 campagne-instellingen na te lopen. Met deze eenvoudige checklist voorkom je dat je geld wordt verspilt en haal je het meeste uit je Facebook-campagne. 

1. Controleer je budget

Laten we beginnen bij het belangrijkste: het budget. Het is slim om na het opzetten van je campagne nog een keer goed te kijken naar je budget. Hoe heb je het budget verdeeld over de advertentiegroepen? En klopt het totaalbudget met wat je van plan bent uit te geven? Bekijk de instellingen goed op elk niveau, zodat je bijvoorbeeld niet je budget beperkt op een lager niveau (campagne vs. advertentiegroep).

2. Check de Facebook-pixel

De Facebook-pixel is een klein stukje code die je op je website plaatst. De pixel verzamelt data waarmee je conversies of aankopen kan tracken. Het helpt je dus om jouw doelstellingen te behalen. 

Als je de Facebook-pixel nog niet kent, lees dan eerst over de voordelen van de Facebook-pixel en hoe je die het beste kan inzetten. Gebruik je de Facebook-pixel al wel? Dan kun je met behulp van de Facebook Pixel Helper zien of de pixel goed ingesteld staat op je website. Hiermee controleer je eenvoudig welke pixel op welke pagina wordt geladen. 

3. Klik door op de URL

Klik altijd even door op de link die je hebt toegevoegd aan de advertentie. Het zou jammer zijn als je per ongeluk een typefoutje hebt gemaakt, waardoor niemand naar de juiste pagina gaat. Ook is het verstandig om de landingspagina te bekijken. Klopt de boodschap van jouw advertentie met de tekst op je landingspagina? Als de boodschap of toon te veel afwijkt, heb je kans op een hoge bouncerate. Check daarom altijd eerst de URL, voordat je jouw campagne live zet.

4. Voeg een UTM-code toe

Daarnaast is het vaak handig om de resultaten van je Facebook-campagnes ook in te zien in Google Analytics. Dit kan door een UTM-code toe te voegen. Een UTM-code is een klein stukje code die je achter je URL kan plakken. Hiermee kun je in Analytics de source, het medium en de campagnenaam tracken. Met de UTM-builder maak je gemakkelijk de juiste URL+UTM aan.

5. Check de creative 

Je hebt je best gedaan op pakkende copy en aansprekend beeldmateriaal. Het zou daarom zonde zijn als je advertentie er niet op alle plekken even goed uit ziet. Bekijk of de creative er goed uitziet op alle plaatsingen, zoals Instagram Stories, Facebook Marketplace, Messenger Inbox of de mobiele newsfeed van Facebook. Wordt de tekst ergens gek afgebroken of is de belangrijkste zin niet zichtbaar? Dan kun je de copy van de advertentie aanpassen of de specifieke plaatsing uitsluiten.

Zo makkelijk is adverteren op Facebook

Met deze simpele checks zorg je ervoor dat jouw Facebook-campagne echt correct staat ingesteld. Voordat een campagne live gaat, neem ik deze stappen altijd een keer rustig door. Hierna ben je ready om live te gaan!

Kom je er zelf niet helemaal uit? Misschien kan ik je helpen. Bekijk mijn aanbod of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wil je meer weten over adverteren op Facebook? 

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.