Home > Duurzaam Ondernemen > 7 tips om gratis en zonder moeite milieubewust te ondernemen

7 tips om gratis en zonder moeite milieubewust te ondernemen

Milieubewust ondernemen: 7 tips

Milieubewust ondernemen zonder dat het je geld en veel moeite kost? Dat kan! Door je bewust te zijn van je gedrag thuis of op kantoor kun je keuzes maken die beter zijn voor het milieu. Doe je voordeel met deze 7 handige tips! 

1. Zet je laptop of scherm uit in plaats van op standby

Schakel apparaten volledig uit in plaats van de standby-stand te gebruiken. Met deze simpele aanpassing verbruik je op kantoor al snel wat minder energie. 

2. Doe de deur dicht

Bespaar wat energie door de deur achter je dicht te doen als je binnenkomt. Zo blijft de warme (in de winter) en koele lucht (in de zomer) in jouw ruimte. Dat is goed voor het milieu en beter voor je portemonnee.

3. Haal de oplader uit het stopcontact

Ben je klaar met opladen? Trek dan de stekker van je oplader uit het stopcontact. Hierdoor wordt er geen onnodige stroom verbruikt.  

4. Neem een tas mee

Neem een tas mee als je boodschappen haalt voor de lunch of even tussendoor naar de winkel gaat. Hierdoor hoef je geen plastic tasje te kopen en verminder je dus jouw plasticverbruik.  

5. Zet de verwarming wat lager

Neem een extra trui mee naar je kantoor. De verwarming een graadje lager zetten is beter voor het milieu en je portemonnee. 

6. Beperk je (auto-)reiskilometers

Probeer in plaats van fysiek af te spreken vaker gebruik te maken van videobellen. De mogelijkheden voor videoconferencing zijn talloos. Persoonlijk vind ik Zoom erg fijn werken en ik gebruik deze optie dan ook regelmatig om klanten te spreken.

7. Maak gebruik van de afvalscheidingswijzer-app

Je afval scheiden is niet veel werk, maar er worden nogal eens wat foutjes gemaakt in het scheiden van afval. Wist je dat chipszakken niet bij het plastic horen? Het aluminiumlaagje maakt het folie ongeschikt voor plasticrecycling. Met de afvalscheidingswijzer-app weet je precies waar wat hoort.

Hoe denk jij over milieubewust ondernemen?

Ik ben benieuwd of je tips hebt voor mij zodat ik betere keuzes kan maken op kantoor of thuis, zodat ik nog meer duurzame keuzes kan maken. Wil je andere tips bekijken, check dan deze blogs:

Is milieubewust ondernemen ook iets voor jou?

Lees hier waarom ik met This is Gesty ben begonnen.

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.