Home > Online Marketing > 5 eenvoudige tips om je online zichtbaarheid gratis te verbeteren

5 eenvoudige tips om je online zichtbaarheid gratis te verbeteren

Online zichtbaarheids tips

Als sociale onderneming wil je naast impact ook winst maken. Online marketing is daarbij van cruciaal belang. Graag geef ik je 5 tips waarmee je jouw online zichtbaarheid gratis en in een handomdraai verbetert. Zo verhoog je jouw naamsbekendheid en krijg je meer klanten! 

Tip 1. Nodig de likers van je Facebook-berichten uit om jouw pagina te volgen

Op Facebook zijn er naast je volgers ook andere mensen die jouw berichten liken. Wist je dat je deze personen kan uitnodigen om je bedrijfspagina te liken? Dit is een erg makkelijke manier om je organische fanbase te vergroten. In een paar seconden nodig je alle bericht-likers uit om jouw pagina te volgen.

Zo doe je dat:
1: ga naar je Facebook-pagina en scroll naar jepost.
2: klik op het cijfer naast het aantal likes (hieronder 22).
3: in het scherm dat opent kun je alle mensen uitnodigen  die jouw pagina nog niet hebben geliked.

Tip 2. Maak je bedrijf lokaal vindbaar

Met de gratis tool Google Mijn Bedrijf wordt jouw bedrijf nog beter gevonden! Door een Google Mijn Bedrijfspagina aan te maken, ben je vindbaar in Google Maps. Ook draag je bij aan de online vindbaarheid (SEO) van jouw bedrijf. Daarnaast kunnen klanten reviews achterlaten en kun jij hierop reageren. Dit geeft klanten vertrouwen in je product!

Met een paar makkelijke stappen maak je een account aan op Google Mijn Bedrijf.

Online zichtbaarheid tips - Google Mijn Bedrijf
Rechts staat Google Mijn Bedrijf voor mijn bedrijf This is Gesty


Tip 3. Bekijk de concurrentie en leer ervan

Wil je weten wat je concurrenten precies doen qua Facebook-adverteren? Kijk dan eens in de Facebook Advertentie-bibliotheek. Met deze tool kun je zien welke advertenties live staan van je concurrenten (in de afgelopen 90 dagen).

Door dit regelmatig te checken, kun je zien of concurrenten of concullega’s nieuwe producten lanceren of andere locaties openen. Daarnaast zie je in deze korte en bondige teksten vaak de belangrijkste Unique Selling Points (USP’s) van je concurrenten. Je ziet precies wat hun boodschap is en welk beeldmateriaal ze gebruiken. Handig om met deze input jouw merk te onderscheiden of juist inspiratie op te doen voor eigen creatie of het targeten van subdoelgroepen. 

Concurrentie op Facebook bekijken - Seepje

Tip 4. Optimaliseer de Google Snippet

De eerste indruk die bezoekers van jouw merk krijgen, kan zomaar via Google zijn. Iedereen weet dat het belangrijk is om een goede eerste indruk te maken. Google daarom jouw bedrijfsnaam eens en bekijk of de tekst die daar staat ook aansprekend is. 

De snippet is een soort tekstueel voorproefje van je website. Het bestaat uit een metatitel, URL en metabeschrijving. Deze kun je gemakkelijk aanpassen met de gratis plugin Yoast (voor WordPress websites). Je hebt niet 100% invloed op de tekst die in Google tevoorschijn komt, maar de aangepaste snippet wordt vaak door Google gebruikt. Hieronder zie je de snippet van mijn website:

Online zichtbaarheid tips - Google Snippet

Tips voor het optimaliseren van je Google snippet:

  • Verwerk je belangrijkste zoekwoord in de metatitel en de metabeschrijving;
  • Maak de metabeschrijving niet te lang, want anders wordt deze afgekort in Google; 
  • Begin de metatitel met je zoekwoord;
  • Vul een metabeschrijving in voor de belangrijkste pagina’s van je website.
  • Laat de beschrijving aansluiten bij de inhoud van je webpagina. 

Tip 5. Update je social-biografieën

Bijna iedereen maakt gebruik van een social media platform, zo ook jouw doelgroep! Social media is niet alleen een plek om contact te leggen met fans, maar ook om gevonden te worden door potentiële klanten. Het is daarom handig om je social media zo goed mogelijk in te richten!

Hoe richt je jouw Instagram-biografie zo in, dat je goed gevonden wordt? Gebruik de ruimte achter je naam optimaal! Je kan namelijk gevonden worden op zoektermen, hashtags, emoji’s en jouw naam. Voeg na je naam nog een sterk zoekwoord toe, want je hebt 30 tekens te benutten. Zo weten nieuwe volgers je beter te vinden!  Hetzelfde geldt voor Pinterest; ook hier heb je achter je naam  genoeg ruimte om zoektermen op te nemen.

Wil je meer online zichtbaarheid?

Maandelijks deel ik inspiratie en tips op gebied van duurzaam ondernemen, online marketing en schrijf ik over wat mij drijft. In mijn blogs geef ik praktische tips en tricks om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Ben je nieuwsgierig naar hoe ik je kan helpen met jouw online zichtbaarheid? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan.

Online marketing uitbesteden

Ik help verschillende ondernemers met het opzetten en uitvoeren van een online marketingstrategie. Ik heb me gespecialiseerd in advertising zoals Facebook-campagnes, Instagram-advertising of Google Ads campagnes. Neem contact met me op, dan kunnen we kijken hoe ik je kan helpen met jouw online marketing.

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.