Home > Duurzaam Ondernemen > 4 tips om vandaag nog te starten met duurzaam ondernemen

4 tips om vandaag nog te starten met duurzaam ondernemen

Ben je ondernemer en wil je graag bijdragen aan een betere wereld? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik geef je graag 4 tips om vandaag nog aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen! 

1. Kies een eerlijke bank

Bij welke bank heb jij je zakelijke rekening lopen? Als je je bedrijf wilt verduurzamen, kies je voor een eerlijke bank die investeert in bijvoorbeeld schone energie! De Eerlijke Geldwijzer vergelijkt het investeringsbeleid van de 7 grote banken in Nederland. Ze onderzoeken hoe de banken scoren op 9 duurzaamheidsthema’s. De afgelopen jaren staan Triodos en De Volksbank bovenaan de lijst. 

2. Ga voor groene energie

Met de keuze voor groene energie draag je bij aan een beter milieu. Elk jaar werkt Greenpeace samen met de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE aan de groene stroom ranglijst. In dit onderzoek zetten ze alle energieleveranciers in Nederland op een rij. De groenste energieleveranciers leveren zo goed als alleen maar stroom die is opgewekt via windmolens of zonnepanelen. Er komen steeds meer groene leveranciers bij, dus genoeg keuze!

3. Steun maatschappelijke initiatieven

Geef het goede voorbeeld en steun andere maatschappelijke initiatieven. Je kan maandelijks een klein bedrag doneren aan een goed doel naar keuze, of neem af en toe een paar uur de tijd voor vrijwilligerswerk. Via NL Cares kun je flexibel vrijwilligerswerk doen. Deze organisatie maakt het super makkelijk om je in te schrijven en je zit nergens aan vast.

4. Duurzaam onderweg

Heb je een afspraak buiten de deur? Bedenk goed welk vervoersmiddel je hiervoor wilt gebruiken. Tegenwoordig kun je bijna overal relatief snel met de trein en een OV-fiets komen. Laat daarom de auto vaker staan. Maak de afweging of de tijdswinst met de auto opweegt tegen de impact die je hebt op het milieu.

Maak elke dag een duurzame keuze

Duurzaam ondernemen lijkt voor sommige ondernemers een grote stap, maar alle beetjes helpen. Is overstappen van bank of energieleverancier nog te spannend? Begin dan klein, bijvoorbeeld met deze 7 tips om je kantoor te verduurzamen. Elke duurzame aanpassing helpt en je inspireert meteen anderen om ook te verduurzamen! 

Andere tips voor starten met duurzaam ondernemen?

Heb je nog andere tips om te starten met duurzaam ondernemen? Ik ben benieuwd!

Bekijk mijn andere blogs over duurzaam ondernemen en online marketing:

Is duurzaam ondernemen ook iets voor jou?

Misschien wel! Lees hier waarom ik met This is Gesty ben begonnen. Of wil je weten wat ik met duurzaamheid bedoel? Bekijk mijn blog: Wat is duurzaamheid eigenlijk?

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.