Home > Online Marketing > 4 redenen waarom social media essentieel zijn voor jouw sociale onderneming

4 redenen waarom social media essentieel zijn voor jouw sociale onderneming

waarom social media essentieel zijn voor jouw sociale onderneming

Heb je een sociale onderneming en wil je dat (er nog meer) klanten van je merk gaan houden? Dan zijn social media superbelangrijk! Via social media zorg je dat je klanten je leren kennen, je leuk gaan vinden en bij je willen kopen. Hoe dat zit? Lees snel verder en ontdek 4 redenen waarom social media essentieel zijn voor jouw sociale onderneming.

1. Je vergroot je expertstatus 

Als sociale onderneming heb je al een goed verhaal. Je wilt de wereld mooier maken! Door dit verhaal op een goede manier uit te dragen via social media, leren je klanten je kennen en gaan ze je zien als expert op jouw vakgebied. Je creëert vertrouwen in jouw merk en organisatie.

2. Je leert je klanten beter kennen 

Social media geven je de kans om in contact te komen met je fans en klanten. Daarnaast kunnen gebruikers op jouw berichten reageren of de content delen en liken. Zo weet jij wat je klanten relevant of leuk vinden (daar kun je weer op inspelen met je nieuwe content), en krijg je de kans om met ze in gesprek te gaan. Deze engagement is belangrijk, want zo kun je ook organisch groeien op een social kanaal. Als een bericht veel likes en reacties krijgt, wordt deze ook in de tijdlijn van vrienden getoond. Het algoritme van Facebook is dol op interactie en zal dus content die een hoge interactieratio heeft voorrang geven. Hoge engagement zorgt vaak ook voor een groot bereik. 

3. Je versterkt je online vindbaarheid (SEO)

Jouw social media kanalen dragen bij aan je online vindbaarheid. Social media profielen staan bijna altijd in de top-zoekresultaten van Google als je zoekt op merknamen. Dit betekent niet dat als je meer likes of interactie hebt, je website meteen bovenaan staat in de zoekresultaten van Google. Maar het plaatsen van content op social media draagt zeker bij. Hootsuite deed in 2018 onderzoek naar de SEO-resultaten van artikelen met en zonder social posts. Wat bleek? Artikelen met social posts zorgden voor een betere ranking in Google. Content met veel interactie had een stijging van 22% in de zoekpositie tijdens het experiment.

4. Je beïnvloedt het koopgedrag van je klanten

Als sociale onderneming wil je naast impact maken ook graag je product verkopen. Social media dragen perfect bij aan het positief beïnvloeden van koopgedrag. Bijna niemand koopt een product na de eerste interactie met een merk. Het duurt vaak even voordat potentiële klanten je vertrouwen en je merk in overweging nemen. Door actief te zijn op social media zien klanten jouw producten of diensten vaker. En nog belangrijker; consumenten die een merk op social media volgen, kopen vaker een product van dat merk en bevelen het ook vaker aan binnen hun eigen netwerk.  

Zelf geen tijd om van je social media een succes te maken?

Met bovenstaande 4 redenen is het wel duidelijk dat social media essentieel zijn voor jouw sociale onderneming, mits je ze op de goede manier inzet. Zelf geen tijd om van je social media een succes te maken? Ik help je graag je content op een slimme en doeltreffende manier onder de aandacht te brengen bij je (potentiële) klanten! 

Ik help diverse klanten het opzetten en uitvoeren van een online marketingstrategie. Ik heb me gespecialiseerd in advertising zoals Facebook-campagnes, Instagram-advertising of Google Ads campagnes. Neem contact met me op, dan kunnen we kijken hoe ik je kan helpen.

Blogs over online marketing en duurzaamheid:

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.