Home > Duurzaam Ondernemen > 4 redenen waarom ik graag werk voor social enterprises

4 redenen waarom ik graag werk voor social enterprises

Lisa Kippers - Waarom ik graag voor Social Enterprises werk

Drie jaar geleden besloot ik dat ik mijn tijd en energie wil steken in bedrijven en organisaties die werken aan een betere wereld. Ik was al een tijdje bekend met social enterprises zoals Tony’s Chocolonely en Dopper. Stuk voor stuk mooie merken die niet alleen draaien om zoveel mogelijk winst maken.

Wat is een social enterprise precies?

Een social enterprise lijkt een ‘gewone’ onderneming, waarbij een product wordt verkocht of dienst wordt geleverd. Maar bij deze organisaties is het hoofddoel niet geld verdienen! Ze zien het verkopen van een product of leveren van hun dienst als een middel om maatschappelijke impact te creëren. Impact first dus. Dat vind ik heel tof. 

Waarom social enterprises tof zijn om voor te werken:

1. Ze hebben innovatieve ideeën

Een social enterprise zit tussen de publieke en private sector in. Om dit gat in bestaande diensten te vullen zijn ze innovatief en proberen ze nieuwe ideeën uit. Suntfood verkoopt bijvoorbeeld bananenbrood van bananen die anders zouden worden weggegooid. En Kromkommer gaat voedselverspilling tegen door soep te maken van kromme groenten, die anders weggegooid zouden worden. Zou iemand op dit idee komen als ze alleen winst wilden maken?

2. Samen de wereld mooier maken

Het klinkt misschien afgezaagd, maar wie wil er nou geen betere wereld om zich heen? Er zijn zoveel mensen die met mooie, eerlijke en duurzame producten bijdragen aan een betere wereld. Als marketeer vind ik het fantastisch om deze ideeën onder de aandacht te brengen. Samen zorgen we stapje voor stapje dat

3. Mooie verhalen = goede storytelling

Als marketeer is het heel fijn om een goed verhaal te hebben achter een product of dienst. Alleen een goed product hebben is niet voldoende, je moet een mooi verhaal hebben om je klanten aan je te binden. Hier zijn social enterprises erg goed in. Juist omdat ze meer willen doen dan alleen een product verkopen! Als marketeer ben ik daardoor niet alleen bezig met harde verkoop, maar vooral met bewustmaken en branding. 

4. Impact boven winst 

Voor een social enterprise is geld verdienen alleen niet goed genoeg, ze moeten een toegevoegde waarde leveren aan de wereld. Ze zijn transparant en fair naar iedereen. De wereld verbeteren en geld verdienen gaan dus prima samen. Dat bewijzen merken als de Correspondent, Triodos, WakaWaka en FairPhone.

Een paar inspirerende social enterprises

Dit is een lijst van mijn persoonlijke favorieten:

Met deze social enterprises heb ik samengewerkt:

Online marketing voor social enterprises

Ben je op zoek naar hulp op gebied van online marketing? Bekijk mijn aanbod of laten we vrijblijvend kennismaken. Ik help je graag.

Of lees mijn andere blogs over online marketing, duurzaamheid en duurzaam ondernemen:

Over Lisa

Lisa Kippers is onder This is Gesty werkzaam als freelance online marketeer voor mooie merken, goede doelen en social enterprises. Met meer dan 6 jaar ervaring als online marketeer deelt ze hier haar kennis, ervaring en tips. 

Lees hier meer over Lisa.

Volg This is Gesty op social:

Mijn laatste blogs

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Mijn duurzame beleidsplan 2022

Duurzaamheid is al een tijd een belangrijk onderwerp voor mij, zowel privé als zakelijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik mijn duurzame beleid op...

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Op de koffie bij Eemlandhoeve

Aan de rand van Bunschoten-Spakenburg ligt een klein natuurparadijsje. Een groene oase vlak naast de rivier de Eem. Op het erf van de Eemlandhoeve...

Wil je vrijblijvend kennismaken?

Ga dan mee op een natuurtje. Tijdens een wandeling in de natuur leren we elkaar kennen en bespreken we hoe een mogelijke samenwerking eruitziet.